Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού σουσάμι (κατά προτίμηση βιολογικό)
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (κατά προτίμηση βιολογικό)
- Αλάτι προαιρετικά
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βήμα 2Τοποθετήστε το σουσάμι σε μία λαδόκολλα, απλώστε καλά και ψήστε για 6 λεπτά.Βήμα 3Ανακατέψτε, απλώστε και πάλι και ψήστε για επιπλέον 6- 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.Βήμα 4Τοποθετήστε το ψημένο σουσάμι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε για περίπου 1 λεπτό.Βήμα 5Προσθέστε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για ακόμη δύο λεπτά, μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα σε μορφή αλείμματος.