Δολοφονία χαρακτήρα συλληφθέντα από τη «γαλάζια» ΕΡΤ...

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη δημοσιογραφία το τελευταίο διάστημα και με αφορμή το όργιο αστυνομικής βίας της Τρίτης στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ωστόσο η σημερινή αστυνομική «ανταπόκριση» της ΕΡΤ αναφορικά με τους χθεσινούς συλληφθέντες δεν έχει προηγούμενο. Ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ έφτασε στο σημείο να... επικαλείται ότι ένας από τους συλληφθέντες έχει ίδιο επίθετο με κάποιον που παλαιότερα είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, ως «ενοχοποιητικό στοιχείο».


Μάλιστα, κατά το ρεπορτάζ του, ο συλληφθείς από χθες που είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχε χάσει την αστυνομική ταυτότητα του και η ταυτότητα βρέθηκε κοντά στο σημείο όπου τραυματίστηκε ο 29χρονος αστυνομικός. Οι πληροφορίες που η ΕΡΤ φαίνεται να αναμεταδίδει από αστυνομικές διαρροές, λένε ότι ο πολίτης «έκανε το μοιραίο λάθος να αναζητήσει την ταυτότητα του πηγαίνοντας το βράδυ στο τοπικό ΑΤ για να δηλώσει την απώλεια της ταυτότητας, και κατέληξε στη ΓΑΔΑ ως κατηγορούμενος».  «Αποδείχτηκε από τα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί, ως κατηγορούμενος» λέει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Στην υπό το βλέμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ΕΡΤ, και ειδικότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων σήμερα το μεσημέρι, οι δημοσιογράφοι προέβησαν κυριολεκτικά σε δολοφονία χαρακτήρα σε σχέση με έναν από τους συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Μετά τα τερτίπια του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, αλλά και τις δηλώσεις απείρου κάλους από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και τη Σοφία Βούλτεψη σχετικά με τον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε άγρια στην πλατεία από την ΕΛ.ΑΣ, έρχεται η ΕΡΤ να μας δώσει τις δικές της έγκυρες πληροφορίες, για έναν από τους συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων.

Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ μας αραδιάζει πληροφορίες ότι το επίθετο ενός από τους συλληφθέντες «παραπέμπει σε άτομο που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς», ενώ άξιο απορίας είναι τι ακριβώς σημαίνει η λέξη «παραπέμπει» και τι είδους πολιτική στόχευση κρύβει από πίσω.

Στην ερώτηση του παρουσιαστή αν δηλαδή έχει ταυτοποιηθεί, ο δημοσιογράφος απαντάει με περίσσια σοβαρότητα «όχι απλή συνωνυμία είναι».

Μάλιστα, χωρίς κανένα δημοσιογραφικό ενδιαφέρον μας «ενημερώνει» για την περιοχή που μένει ο συλληφθέντας, σε αγαστή συνεργασία με την έλλειψη προστασίας των προσωπικών δεδομένων που είχαν τις προηγούμενες ημέρες οι βουλευτές της ΝΔ και το non-paper τους.

Η συνομιλία του ρεπόρτερ μαζί με τον παρουσιαστή έχει ως εξής:

-Σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αυτό είναι επιβεβαιωμένο που μας λες.

-Ακριβώς αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ το επίθετο του παραπέμπει σε άτομο που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς. Μένει στα Νότια προάστια και όπως είπα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό.

-Έχει συλληφθεί στο παρελθόν για συμμετοχή στους Πυρήνες, έτσι;

-Όχι δεν πρόκειται περί του ιδίου ατόμου, απλώς υπάρχει συνωνυμία με το άτομο που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν.    
thepressproject.gr