Σούπα με κόκκινες φακές

Ιδανικό γεύμα για παιδιά που δεν αγαπούν ιδιαίτερα τις φακές, για όσους έχουν βαρεθεί να τρώνε τις φακές μαγειρεμένες με τον ίδιο τρόπο και για όσους έχουν χαμηλό αιματοκρίτη.      

ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)

1½ κούπα κόκκινες φακές (αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε τις κλασικές)

400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)

1 κουτ. σούπας σκόνη κάρι

200 ml γάλα καρύδας light

900 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

½ κουτ. γλυκού μπούκοβο ή λίγη σκόνη τσίλι (προαιρετικά)

1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ (ή 2 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φρέσκο κόλιαντρο (προαιρετικά) για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι για 2′. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρι, τον πελτέ ντομάτας και το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας, τις φακές, τα ντοματάκια και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 25 λεπτά. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιαντρο. Οι φακές αυτές μπορούν να καταναλωθούν και σαν κρύο πιάτο ή να χρησιμοποιηθούν σαν συστατικό σαλάτας.         www.tovima.gr