Υλικά
- Για τη ζύμη:
- ½ κιλό αλεύρι
- 20 γρ. μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/3 κ.γ. ζάχαρη
- 1 ποτ. χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση:
- ½ ποτ. χυμό ντομάτας
- 2 μπάλες μοτσαρέλα
- 200 γρ. ντοματίνια
- Ρίγανη
- Λάδι
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά και τη λιώνουμε με χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι ή νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει σε φούρνο στους 40-50 βαθμούς για περίπου μία ώρα.Βήμα 2Ετοιμάζουμε τη γέμιση ψιλοκόβοντας τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα σε κομματάκια. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ, αλατίζουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τέλος προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τη ρίγανη, ανακατεύοντας καλά.Βήμα 3Κόβουμε τη ζύμη σε μικρές μερίδες των 60-70 γρ. Αφήνουμε τις μπάλες να φουσκώσουν για 45 περίπου λεπτά σε λαδόκολλα λίγο λαδωμένες ή με ραντισμένες με νερό και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην σκληρύνουν.Βήμα 4Μόλις φουσκώσουν, αλευρώνουμε μια μεγάλη επιφάνεια και σιγά σιγά, με πλάστη ή με τα χέρια ανοίγουμε σε μικρούς δίσκους διαμέτρου 10-12 εκατοστών. Γεμίζουμε τον κάθε δίσκο με τη γέμιση αφήνοντας τα πολλά υγρά εκτός για να μη μουλιάσει το ζυμάρι, διπλώνουμε το ζυμάρια σε σήμα μισοφέγγαρου και τα κλείνουμε καλά πατώντας τις άκρες με τα δάχτυλα για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα.Βήμα 5Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια και από τις δύο πλευρές. www.newsbeast.gr