Ταραμοσαλάτα σε πέντε εκδοχές


Υλικά

120 γρ. ταραμάς λευκός

120 γρ. κρεμμύδι ξερό σε φέτες

70 γρ. χυμός λεμονιού

100 γρ. σόδα (το ποτό)

200 γρ. ελαιόλαδο

400 γρ. σπορέλαιο (σησαμέλαιο –  ηλιέλαιο)

300 γρ. ψίχα ψωμί του τοστ

Διαδικασία

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός των λαδιών. Πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε το λάδι αργά-αργά και ανακατεύοντας, όπως όταν κάνουμε μαγιονέζα. Αν πήξει πολύ, προσθέτουμε ελάχιστο κρύο νερό.

ΚΑΙ 4 ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

– «μαύρη»

Αντικαθιστούμε το ψωμί του τοστ με μαύρο ψωμί και σερβίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια.

– πατατένια

Αντικαθιστούμε το ψωμί με βρασμένες πατάτες.

– «κόκκινη»

Αφαιρούμε 150 γρ. ψωμί από τη συνταγή και προσθέτουμε 300 γρ. βρασμένο παντζάρι και 50 γρ. νερό.

– χωρίς άμυλο

Αφαιρούμε το ψωμί και προσθέτουμε 100 γρ. ταραμά ακόμα στη βασική συνταγή.   www.tovima.gr