Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) κοφτό μακαρονάκι
- 1 χταπόδι 1.200 γρ. περίπου
- 6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας
- 250 ml λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίστε το χταπόδι, ξεπλύνετέ το, βάλτε το στην κατσαρόλα με την κανέλα, το φύλλο δάφνης και το κρασί και προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό. Μαγειρέψτε το για 45 λεπτά. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το ζωμό του, βγάλτε το χταπόδι από την κατσαρόλα και κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια.
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το σκόρδο και μετά προσθέστε το χταπόδι, το ζωμό του, τις ντομάτες, τον πελτέ και ανακατέψτε τα υλικά.
- Μόλις
πάρει βράση, προσθέστε το κοφτό μακαρονάκι και αφήστε το σε μέτρια
ένταση στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία ανακατεύοντας κατά
διαστήματα. www.ethnos.gr