Υλικά
- 4 φλ. τσαγιού μαρούλι
- 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 1/2 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 250 γρ. σταφύλι ή ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελιές, κομμένες σε φέτες
- 1/3 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες
- 5- 6 κ. σ. φέτα τριμμένη
- Για το ντρέσινγκ λεμονιού: 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί, 2 κ. σ. νερό, 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο, 2 κ. σ. ρίγανη ξερή, 1 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό, 1/2 κ. σ. αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
Βήμα 1Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε και ξεπλένετε με κρύο νερό για να φύγει η θερμότητα και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.Βήμα 2Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάστε το ντρέσινγκ λεμονιού, ανακατεύοντας μαζί όλα τα υλικά σε ένα βάζο ή ένα μπολ.Βήμα 3Προσθέστε τα υλικά της σαλάτας στη σαλατιέρα μαζί με τα ζυμαρικά και περιχύστε με το ντρέσινγκ λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν όλα ομοιόμορφα, αλατοπιρώστε αν θέλετε και σερβίρετε. www.newsbeast.gr