Βουτυράτη βασιλόπιτα με σταφίδες και σοκολάτα
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 250 γρ. ζάχαρη
- 250 ml γάλα
- 6 κρόκοι
- 1 βανίλια σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. σταφίδες
- 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
- άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίξτε μετά τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το 1/3 από την ποσότητα του αλευριού.
- Συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνοντας σταδιακά το γάλα και την υπόλοιπη ποσότητα αλευριού μαζί με τις σταφίδες και τις σταγόνες κουβερτούρας.
- Ανακατέψτε ελαφρά και αδειάστε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 45 λεπτά.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει και πασπαλίστε στην επιφάνειά του την άχνη ζάχαρη. www.ethnos.gr