Βουτυράτη βασιλόπιτα με σταφίδες και σοκολάτα

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml γάλα
  • 6 κρόκοι
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίξτε μετά τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το 1/3 από την ποσότητα του αλευριού.
  3. Συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνοντας σταδιακά το γάλα και την υπόλοιπη ποσότητα αλευριού μαζί με τις σταφίδες και τις σταγόνες κουβερτούρας.
  4. Ανακατέψτε ελαφρά και αδειάστε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 45 λεπτά.
  5. Αφήστε το κέικ να κρυώσει και πασπαλίστε στην επιφάνειά του την άχνη ζάχαρη.       www.ethnos.gr