Βουτυράτη βασιλόπιτα με σταφίδες και σοκολάτα

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml γάλα
  • 6 κρόκοι
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίξτε μετά τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το 1/3 από την ποσότητα του αλευριού.
  3. Συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνοντας σταδιακά το γάλα και την υπόλοιπη ποσότητα αλευριού μαζί με τις σταφίδες και τις σταγόνες κουβερτούρας.
  4. Ανακατέψτε ελαφρά και αδειάστε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 45 λεπτά.
  5. Αφήστε το κέικ να κρυώσει και πασπαλίστε στην επιφάνειά του την άχνη ζάχαρη.       www.ethnos.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων