Γλυκιά τάρτα κολοκύθας


Υλικά

300 γραμμάρια αλεύρι 00

100 γραμμάρια ζάχαρης

150 γρ. βούτυρο

2  αυγά (1 ολόκληρο + 1 κρόκο)

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα κανέλα (σε σκόνη)

1 πρέζα αλάτι

Για το γέμιση:

400 γραμμάρια κολοκύθα

200 γρ συμπυκνωμένο γάλα

2  αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (σε σκόνη)        Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ το αλεύρι με το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ολόκληρο το αυγό και τον κρόκο, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε ξανά τα υλικά.
 
Μεταφέρουμε το ζύμη στον πάγκο κα τη πλάθουμε με τα χέρια μας. Την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη. Στη συνέχεια την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.

Εν τω μεταξύ κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και την ψήνουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τη χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Μεταφέρετε τον πουρέ κολοκύθας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το  γάλα, τα αυγά και την κανέλα και χτυπάμε τα υλικά με ένα σύρμα χεριού.

Ψήνουμε τη βάση της τάρτα στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ύστερα την αφαιρούμε από τον φούρνο και απλώνουμε την κρέμα κολοκύθας. Την βάζουμε ξανά στον φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Στο τέλος του μαγειρέματος η κρέμα θα φαίνεται μάλλον στεγνή στην επιφάνεια, αλλά θα είναι ακόμα μαλακή. Σε αυτό το σημείο, τη βγάζουμε από τον  φούρνο και την αφήνουμε το να κρυώσει εντελώς.       www.govastileto.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων