Επιδημιολόγοι και δημοσιογράφοι κατέστρεψαν την εστίαση και τα εμπορικά

Από τον Βασίλη Μπόνιο    Ως συνήθως οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι καταστροφικές. Στη περίπτωση της Πανδημίας ήταν ολέθριες για ολόκληρους κλάδους, όπως η εστίαση και τα εμπορικά καταστήματα....        

Μιλάμε για τους επιδημιολόγους και τους δημοσιογράφους-ειδικότερα τους τηλεδημοσιογράφους.

Οι ευθύνες της υπό τον Τσιόδρα επιστημονικής επιτροπής υπήρξαν θανάσιμες για την Οικονομία και σύντομα θα πληρώσουμε το τίμημα. Αυτή λοιπόν η διαβόητη επιστημονική επιτροπή το μόνο που έκανε είναι να κόβει κεφάλι όταν αυτό πονούσε.

Με αποτέλεσμα να παρασύρει την κυβέρνηση και ειδικά τον πρωθυπουργό στη καταστροφική επιλογή του ολοκληρωτικού λουκέτου στην εστίαση και τα εμπορικά καταστήματα.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας εάν πρόκειται να μην αναλάβει ουδεμία ευθύνη και ιδιαίτερα την ευθύνη μίας πρότασης για εναλλακτικό τρόπο λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων.

Αντίθετα οι “επιστήμονες” επιδημιολόγοι επέλεξαν το ολοκληρωτικό κλείσιμο. Ούτε καν την ανάσα που θα έδινε στις επιχειρήσεις η λειτουργία για ορισμένες ώρες εντός της μέρας με πιστή εφαρμογή των σχετικών οδηγιών ασφαλείας.

Δυστυχώς οι εισηγήσεις τους οι οποίες έδειχναν και την πρόθεσή τους να πετάξουν το μπαλάκι των ευθυνών από πάνω τους είχαν να κάνουν μόνο με το ολοκληρωτικό κλείσιμο των επιχειρήσεων. Εδώ δεν μιλάμε για επιστημονική επιτροπή αλλά για επιτροπή τύπου Νίκου Βαμβακούλα-να μαζευτούμε 5-6 να κάνουμε μία τριμελή επιτροπή.

Αυτοί λοιπόν οι ανεύθυνοι επιστήμονες πετώντας από πάνω τους τις ευθύνες εισηγήθηκαν τα πιο ολοκληρωτικά lockdown σε τέτοιο βαθμό που η Ελλάδα πάτωσε στη σχετική λίστα του Bloomberg για τον μήνα Δεκέμβριο: Aνάμεσα σε 53 χώρες βρέθηκε στη θέση 50 όσο αφορά τη ποιότητα ζωής εν μέσω πανδημίας.

Κι ενώ η επιστημονική επιτροπή συνεδριάζει με κλειστές πόρτες επιδημιολόγοι όπως ο κ. Σύψας αναλάμβαναν καθημερινά το τηλεμπόριο του τρόμου μέσα από τα κανάλια παρέα με τους κίτρινους δημοσιογράφους και παρουσιαστές.

Ειλικρινά όλος αυτός ο συρφετός δεν άξιζε στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι Σύψες και τα λεγόμενά τους είναι καταστροφικοί όταν έρχονται να αναπληρώσουν τους οικονομολόγους. Και πραγματικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο οδυνηρό σενάριο για τον τόπο εάν εξαιτίας τους οι κατεστραμμένοι επιχειρηματίες επέλεγαν να επαναφέρουν στην εξουσία τον Σύριζα. Γιατί πιστεύετε ότι υπέστη σχεδόν ανήκεστο βλάβη η πολιτική καριέρα του Ευάγγελου Βενιζέλου;

Η απάντησή μας είναι εξαιτίας του ΕΝΦΙΑ. Έβαλε χέρι στα σπίτια των Ελλήνων. Όπως εξαιτίας των Σύψηδων και των κίτρινων δημοσιογράφων η κυβέρνηση επέλεξε το απόλυτο λουκέτο για τις επιχειρήσεις εστίασης και τα εμπορικά.

Τόσος κόσμος βλέπει τις ζωές του να καταστρέφεται επειδή κάποιοι ανεύθυνοι δεν αναγνωρίζουν τις αποχρώσεις του γκρι. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο…Ας ελπίσουμε ότι ο Κυριάκος δεν θα τους πληρώσει ακριβά.

κουρδιστο πορτοκαλι

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Η επισιτιστική κρίση είναι ήδη εδώ...

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Αδιανόητο: Φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει βιασμό, την έδιωξαν και κατέληξε... ξυλοκοπημένη και... κατηγορούμενη

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων