Λαχταριστοί κουραμπιέδες απο τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Η πιο εύκολη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά

250 γρ. βούτυρο αγελάδος
60 γρ. ζάχαρη άχνη
580 γρ. αλεύρι μαλακό
20 ml κονιάκ (ή όποιο ποτό σας αρέσει)
20 ml ανθονερο (προαιρετικά)
Αν το αλεύρι σας είναι ξερό ίσως

χρειαστεί να προσθέσετε 20 ml σπορελαιο.

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα να γίνουν σαν κρέμα.
Αφού αλλάξουμε το σύρμα με το φτερό, προσθέτουμε στον κάδο μας όλα τα υπόλοιπα υλικά (προαιρετικά σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε 100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα) και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα ώσπου να γίνει ένα τριφτό ζυμαράκι. Θα χρειαστεί σίγουρα 5 λεπτά ανακάτεμα, ωστόσο αν δείτε ότι δεν γίνεται το ζυμαράκι, προσθέτετε το σπορέλαιο και συνεχίζετε για 2 λεπτά το ανακάτεμα.
Το τελικό ζυμαράκι είναι τριφτό και ζυμώνεται στα χέρια μας για να γίνει τέλειο!
Κάνουμε μικρά μπαλάκια λοιπόν και με τον αντίχειρα κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση κάθε κουραμπιέ.
Τοποθετουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 16-20 λεπτά ανναλόγως πώς μας αρέσουν.
Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και έπειτα πασπαλίζουμε με μια μικρή δόση ζάχαρης άχνης.
Αφου κρυώσουν καλά, καλύπτουμε εντελώς τους κουραμπιέδες μας με ζάχαρη άχνη.     www.govastileto.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων