Αυξάνεται η κρατική διαφήμιση, έρχονται εκλογές...

Η απόφαση της κυβέρνησης για την αγορά διαφημιστικού χρόνου από τα ΜΜΕ προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τα εμβόλια, επηρεάζει εξ αρχής αυτή την προσπάθεια, αρνητικά. Ένα μέρος του πληθυσμού ταυτίζει τα media με το... σύστημα και ερμηνεύει την κίνηση αυτή ως προσπάθεια και πάλι ενισχύσης των ΜΜΕ με νομότυπο τρόπο.


Η απόφαση της κυβέρνησης για την αγορά διαφημιστικού χρόνου από τα ΜΜΕ προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τα εμβόλια, επηρεάζει εξ αρχής αυτή την προσπάθεια, αρνητικά. Ένα μέρος του πληθυσμού ταυτίζει τα media με το σύστημα και ερμηνεύει την κίνηση αυτή ως προσπάθεια και πάλι ενισχύσης των ΜΜΕ με νομότυπο τρόπο.

Η κριτική που ήδη ασκείται είναι πως η καμπάνια αυτή ειδικά στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ θα μπορούσε να είναι δωρεάν, καθώς αφορά τη δημόσια υγεία. Παράλληλα όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί πως τα ΜΜΕ, ειδικά στο πεδίο της ενημέρωσης για τα εμβόλια, τελούν υπό δημόσια λειτουργία και να υπάρξει μια ειδική αμοιβή για αυτή την υπηρεσία και όχι για τη μετάδοση των διαφημίσεων. Το ΕΣΡ, αν λειτουργούσε, με βάση τα όσα ορίζει η νομοθεσία, θα έπρεπε να είχε ήδη γνωμοδοτήσει.

Στο μυαλό των περισσότερων η απόφαση για νέα διάθεση ενός ποσού της τάξης των 18,5 εκατ. ευρώ για την καμπάνια των εμβολίων, φέρνει τις εκλογές πιο κοντά, τον Σεπτέμβριο του 2021. Πάντα, πριν τις εκλογές η εκάστοτε κυβέρνηση ανεβάζει τον προυπολογισμό της κρατικής διαφήμισης.

 mediagr.org

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη...

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων