Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα

Υλικά

  • 800 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 160 γρ. ζαμπόν καπνιστό
  • 160 γρ. τυρί τσένταρ ή ρεγκάτο τριμμένο
  • 60 γρ. φέτα
  • 1 αβγό
  • 3 κ. σ. μαγιονέζα
  • Σουσάμι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα τυριά και το ζαμπόν, τη μαγιονέζα και λίγο πιπέρι.
  2. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Αλευρώστε έναν πάγκο εργασίας και απλώστε το φύλλο σφολιάτας.
  4. Πασπαλίστε με λίγο αλεύρι και ανοίξτε το φύλλο με έναν πλάστη.
  5. Χωρίστε σε 10 ισομεγέθη, τετράγωνα κομμάτια και με ένα κουτάλι τοποθετήστε λίγη από τη γέμιση.
  6. Κλείστε το φύλλο πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι και τοποθετήστε τις ατομικές ζαμπονοτυρόπιτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  7. Ανακατέψτε τον κρόκο του αβγού με λίγο νερό και περάστε από πάνω τις πίτες.
  8. Προσθέστε το σουσάμι (προαιρετικά) και ψήστε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.  www.newsbeast.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων