Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα

Υλικά

  • 800 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 160 γρ. ζαμπόν καπνιστό
  • 160 γρ. τυρί τσένταρ ή ρεγκάτο τριμμένο
  • 60 γρ. φέτα
  • 1 αβγό
  • 3 κ. σ. μαγιονέζα
  • Σουσάμι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα τυριά και το ζαμπόν, τη μαγιονέζα και λίγο πιπέρι.
  2. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Αλευρώστε έναν πάγκο εργασίας και απλώστε το φύλλο σφολιάτας.
  4. Πασπαλίστε με λίγο αλεύρι και ανοίξτε το φύλλο με έναν πλάστη.
  5. Χωρίστε σε 10 ισομεγέθη, τετράγωνα κομμάτια και με ένα κουτάλι τοποθετήστε λίγη από τη γέμιση.
  6. Κλείστε το φύλλο πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι και τοποθετήστε τις ατομικές ζαμπονοτυρόπιτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  7. Ανακατέψτε τον κρόκο του αβγού με λίγο νερό και περάστε από πάνω τις πίτες.
  8. Προσθέστε το σουσάμι (προαιρετικά) και ψήστε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.  www.newsbeast.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων