Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μήλου

Υλικά

  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο (καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες)
  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 3/4 φλ. τσαγιού σάλτσα μήλου
  • 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1/8 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • Πιπέρι για τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και τις φέτες μήλου και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
  3. Μεταφέρετε το κρεμμύδι και το μήλο σε ένα μπολ.
  4. Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
  5. Στο μπολ με τα κρεμμύδια και τις φέτες μήλου προσθέστε τη σάλτσα μήλου, την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
  6. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα ταψί, αλατοπιπερώστε, γαρνίρετε με τη σάλτσα μήλου και σκεπάστε.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30- 45 λεπτά.       www.newsbeast.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων