Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μήλου

Υλικά

  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο (καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες)
  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 3/4 φλ. τσαγιού σάλτσα μήλου
  • 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1/8 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • Πιπέρι για τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και τις φέτες μήλου και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
  3. Μεταφέρετε το κρεμμύδι και το μήλο σε ένα μπολ.
  4. Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
  5. Στο μπολ με τα κρεμμύδια και τις φέτες μήλου προσθέστε τη σάλτσα μήλου, την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
  6. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα ταψί, αλατοπιπερώστε, γαρνίρετε με τη σάλτσα μήλου και σκεπάστε.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30- 45 λεπτά.       www.newsbeast.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων