Πιο δύσκολα οι βεβαιώσεις μετακίνησης αγροτών στις εκμεταλλεύσεις

Αυτό γιατί ως γνωστόν τα απαραίτητα έντυπα μετακίνησης εκδίδονται από το από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και από το Π.Σ. ΑΑΔΕ., με προσωπικούς κωδικούς TaxisNet, μια διαδικασία περισσότερο χρονοβόρα και σύνθετη για μεγάλη μερίδα του αγροτικού κόσμου που κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί την συμβολή κάποιου λογιστή ή καλύτερα εξοικειωμένου με γραφειοκρατικά ζητήματα.

Πέρας αυτού όμως, κενό της νομοθεσίας έρχεται να περιπλέξει την κατάσταση για τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον, για όσους αγρότες και κτηνοτρόφους διευκολύνονται στις καθημερινές εργασίες της εκμετάλλευσης από μέλη της οικογένειας που δεν απασχολούνται τυπικά σε αυτήν. Σε αυτές τις περιπτώσεις η έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης από το Π.Σ «ΕΡΓΑΝΗ» δεν είναι εφικτή ενώ και οι αρμόδιες αρχές, τα αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν σε αγροτικές περιοχές δεν έχουν ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν την κατάσταση, σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το Agronews με κάποια εξ αυτών.

Σε κάθε περίπτωση, οι βεβαιώσεις μετακίνησης που ίσχυαν μέχρι τώρα δεν μπορούν να εγγυηθούν την ανεμπόδιστη μετάβαση των ενδιαφερομένων αγροτών και κτηνοτρόφων στις εκμεταλλεύσεις τους και μένει να φανεί αν θα υπάρξει επιείκεια από τις αρχές προς τους εν δυνάμει παραβάτες.   www.agronews.gr