Θέλουν να ανοίξουν όλα τα χερσαία σύνορα για τους τουρίστες...

Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας, με τις ΜΕΘ να γεμίζουν ξανά επικίνδυνα και το ένα lockdown να διαδέχεται το άλλο, η κυβέρνηση προχωράει σε... επικίνδυνους πειραματισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεσή της είναι να ανοίξει το καλοκαίρι όλα τα χερσαία σύνορα για τους τουρίστες. Υπενθυμίζεται ότι η ανάλογη κίνηση το περασμένο καλοκαίρι, είχε προκαλέσει έκρηξη κρουσμάτων. Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, πρόσφατα το είχε ομολογήσει, λέγοντας ότι «πέσαμε έξω, το άνοιγμα του τουρισμού εκτόξευσε τα κρούσματα». 


Όπως αναφέρει το myportal.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος επικαλούμενος πρόσφατη συνάντηση του ΣΕΤΕ με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, μετέφερε τη διάθεση της κυβέρνησης φέτος το καλοκαίρι να ανοίξουν όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας για τους τουρίστες των βαλκανικών κυρίως κρατών που εισέρχονται οδικά στη χώρα. Ο Γρ. Τάσιος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Μητρώα Στελεχών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη ημέρα της πανδημίας στην οικονομία της Θεσσαλονίκης, σημείωσε την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης σε μεθοριακούς σταθμούς, όπως στον Προμαχώνα, τους Ευζώνους και την Εξοχή, για τον έλεγχο ή την πραγματοποίηση των τεστ για την είσοδο στην Ελλάδα των τουριστών. 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τη φετινή τουριστική περίοδο όλους τους μεθοριακούς σταθμούς επιβεβαίωση και ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης σημειώνοντας στην ίδια εκδήλωση, πως υπάρχει σχετική συζήτηση στην κυβέρνηση. Πέρυσι η χώρα πλήρωσε ακριβά το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού. Μένει να φανεί αν η κυβέρνηση έμαθε από τα εγκληματικά της λάθη, η αν θα παραδοθεί ξανά στις απαιτήσεις των τουριστικών πρακτορείων...

avgi.gr