Υλικά
- 4 αβγά
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ. γλ. κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, αστεροειδής γλυκάνισος, μάραθος, πιπέρι)
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα κέικ.Βήμα 2Χτυπήστε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατέψτε καλά.Βήμα 3Σιγά σιγά ρίξτε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι στο μείγμα των αβγών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Βήμα 4Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.Βήμα 5Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και αφαιρέστε από τη φόρμα. www.newsbeast.gr