Αρωματικό κέικ πορτοκαλιού με μπαχαρικά

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ. γλ. κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, αστεροειδής γλυκάνισος, μάραθος, πιπέρι)
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι       

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα κέικ.
    Βήμα 2
    Χτυπήστε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατέψτε καλά.
    Βήμα 3
    Σιγά σιγά ρίξτε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι στο μείγμα των αβγών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    Βήμα 4
    Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
    Βήμα 5
    Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και αφαιρέστε από τη φόρμα.      www.newsbeast.gr