Ο
Βαγγέλης Δρίσκας μας προτείνει ένα απολαυστικό αφράτο τυρόψωμο με φέτα
και γραβιέρα για το κυριακάτικο (και όχι μόνο) τραπέζι. Εκείνη τη στιγμή
που τα καρβελάκια βγαίνουν από το φούρνο ζεστά-ζεστά και μοσχομυριστά
είναι πραγματικά δύσκολο να αντισταθείς και να μην κόψεις ένα
κομματάκι...
Υλικά
- 750 γρ. σκληρή φέτα
- 250 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 1 κιλό σκληρό αλεύρι
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 250 ml γάλα
- 250 ml νερό
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 1 ½ φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 ασπράδι χτυπημένο
Εκτέλεση
- Βάλτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα και το νερό με τα αυγά.
- Ρίξτε το στο μείγμα με το αλεύρι, προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε το μείγμα για 3-4 λεπτά.
- Σκεπάστε το μετά με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο ορθογώνιο με διαστάσεις 50 x 60 εκ.
- Απλώστε στην επιφάνεια τη γραβιέρα και τη φέτα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια, τυλίξτε ρολό και κόψτε το σε 2 μέρη.
- Βάλτε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και αλείψτε την επιφάνειά τους με το ασπράδι.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά. www.ethnos.gr