Υλικά
- 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
- 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 2 κ. σ. χυμό πορτοκάλι
- 1/4 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
- 2 κ. σ. λάδι
- 3/4 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ. σ. σάλτσα hoisin
- 1 κ. σ. ξίδι ρυζιού
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ. σ. καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
Βήμα 1Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους.Βήμα 2Σε ένα μπολ ανακατέψτε το 1/4 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα σόδας με τις 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού και το 1/4 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο.Βήμα 3Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και αφήστε τουλάχιστον για 1 ώρα.Βήμα 4Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.Βήμα 5Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε να βράσει, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.Βήμα 6Σερβίρετε πάνω από ρύζι και απολαύστε. www.newsbeast.gr