Εύκολο κοτόπουλο με πορτοκάλι

Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. σ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 3/4 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. σ. σάλτσα hoisin
  • 1 κ. σ. ξίδι ρυζιού
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. καλαμποκάλευρο            

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους.
    Βήμα 2
    Σε ένα μπολ ανακατέψτε το 1/4 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα σόδας με τις 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού και το 1/4 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο.
    Βήμα 3
    Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και αφήστε τουλάχιστον για 1 ώρα.
    Βήμα 4
    Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
    Βήμα 5
    Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε να βράσει, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
    Βήμα 6
    Σερβίρετε πάνω από ρύζι και απολαύστε.      www.newsbeast.gr