Ναυτία προκαλούν οι αμοιβές των πτωχευμένων τραπεζιτών που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι: Από 375.000 έως 1.000.000+ ευρώ!

Σοκάρουν οι αμοιβές των τραπεζιτών σε μία χώρα που έχει πτωχεύσει και μία κοινωνία που
βιώνει μια απίστευτη εξαθλίωση! Μήπως θέλετε να μάθετε τους μισθούς των τραπεζιτών (ναι, αυτών που πτωχεύουν τράπεζες, και εν συνεχεία δανείζονται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα λεφτά τα εξοφλούν οι φόροι των πολιτών);
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων που ισχύουν στην ΕΕ από την 1η Αυγούστου 2013 (Οδηγία 2013/36/ΕΕ) οι απολαβές κάθε τραπεζίτη δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 15πλάσιο του εθνικού μέσου μισθού του κράτους στο οποίο λειτουργεί το πιστωτικό ίδρυμα ή το 10πλάσιο του μέσου μισθού των εργαζομένων του πιστωτικού ιδρύματος.
Βάσει του 15πλάσιου του εθνικού μέσου μισθού η οροφή στις ανώτατες αποδοχές των τραπεζικών διοικήσεων μπαίνει στις 335.000 ευρώ, δηλαδή 44% χαμηλότερα σε σχέση με σήμερα.
Ωστόσο, εάν επιλεγεί το 10πλάσιο του μέσου μισθού των εργαζομένων της κάθε τράπεζας, οι αμοιβές είναι σχετικά υψηλότερες, με τις οροφές να κυμαίνονται από τις 313.000 ευρώ έως και τις 547.000 ευρώ!
Πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα τα ανώτατα όρια αποδοχών του προσωπικού των τραπεζών ακολουθούν τις ανώτατες ονομαστικές αποδοχές του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίες ανέρχονται στις 600.000 ευρώ ετησίως!
Και όλα τα παραπάνω χωρίς bonus κλπ
Σύμφωνα με το άρθρο 67 του νομοσχεδίου η Τράπεζα της Ελλάδος ή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει να συγκεντρώνει και να διαβιβάζει στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών τις, ανά ίδρυμα, πληροφορίες για τον αριθμό των φυσικών προσώπων με αποδοχές ύψους τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ, ανά οικονομικό έτος, με κατηγοριοποίηση σε διαστήματα του 1.000.000 ευρώ και μνεία του τομέα απασχόλησής τους και των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων.
Πολλοί είναι οι τραπεζίτες των πτωχευμένων τραπεζών που επανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού οι οποίοι εισπράττουν 1 εκατ. ευρώ (και περισσότερα) ετήσιες απολαβές,
Θα πρέπει δε να αποστέλλουν και ανάλυση των βασικών στοιχείων των αποδοχών, των πρόσθετων μεταβλητών αποδοχών, των μακροπρόθεσμων επιβραβεύσεων και των συνταξιοδοτικών εισφορών.
Αιδώς Αργείοι (ή αχρείοι;)!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr