Γλέζος: «Να ξεκαθαριστεί ο ρόλος της επιτροπής αποζημιώσεων αλλιώς να καταργηθεί»

Σε πλήρη απαξίωση του έργου της επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων προχώρησε ο κ. Μανώλης Γλέζος εκτιμώντας ότι οι συνεδριάσεις της δεν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.
 
Το στέλεχος της Αριστεράς κατήγγειλε την ΚΟ της ΝΔ ότι μετέτρεψε την επιτροπή «από επιτροπή δράσης σε επιτροπή μελέτης» και πρόσθεσε ότι εάν δεν ξεκαθαριστεί ο ρόλος της θα ζητήσει την κατάργησή της από τον Πρόεδρο της Βουλής.
 
Να σημειωθεί ότι τις συγκεκριμένες αναφορές τις έκανε στην 3η συνεδρίαση της επιτροπής κατά την οποία αποχαιρέτησε τα μέλη της καθώς αναμένεται να παραιτηθεί από βουλευτής λόγω της υποψηφιότητάς του για την ευρωβουλή.
 
«Αν γνώριζα ότι θα ήταν επιτροπή μελέτης δεν θα ερχόμουν. Εγώ άλλη σχεδίαζα και άλλη μου βγήκε. Μου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι… Αν δεν ξεκαθαριστεί ο ρόλος θα ζητήσω από τον Πρόεδρο να καταργηθεί» είπε ο κ. Γλέζος ενώ παρατήρησε αυστηρά την κυρία Σοφία Βούλτεψη που υπαινίχθηκε πως η υποψηφιότητα Γλέζου προέκυψε προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να «ξεφύγει» από το θέμα της μειονότητας της Δ. Θράκης.
 
«Θα κάνω εγώ αντιπερισπασμό για τα εθνικά θέματα; Ποτέ δεν το έκανα» είπε συγκεκριμένα ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Ειδικότερα, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Τζαβάρα είπε «μιλήσατε για μία επιτροπή μελέτης και πάνω σε αυτό είναι η μεγάλη διαφωνία μας. Διαφαίνεται ένα πράγμα εξ' αρχής. Η επιτροπή αυτή είναι μελέτης ή δράσης;
 
Όταν σχηματίστηκε μετά από δύο χρόνια καθυστέρηση, όλες οι παρατάξεις μέσα στην βουλή μίλησαν για δράση. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλω να συμμετέχω σε επιτροπή μελέτης.
 
Θέλω να συμμετέχω σε επιτροπή δράσης» και εξήγησε ότι απαιτείται η ενημέρωση των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων για το θέμα των υποχρεώσεων της ναζιστικής Γερμανίας.
 
Σημείωσε ότι δεν χρειάζονται νέες μελέτες καθώς τα ποσά έχουν προσδιοριστεί ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη της κυρίας Άνγκελα Μάρκελ είπε «Την προηγούμενη φορά όταν ζήτησα άμεση συνάντηση με την κυρία Μέρκελ, παρουσιάστηκε έντονη αντίδραση από ΚΟ της ΝΔ, και δεν έγινε».
 
Υποστήριξε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί «μία από τις αιτίες που φεύγω και πάω στο ευρωκοινοβούλιο. Η αδράνεια επιτροπής και η μετατροπή της σε επιτροπή μελέτης. Ουσιαστικό ρόλο για μένα έπαιξε το τι να ανήκω σε μία επιτροπή που θα μελετάει γνωστά πράγματα. Για αυτό τον λόγο αποχωρώ. Εσείς με αναγκάσατε».
 
Τέλος, υπαινικτικός εμφανίστηκε αναφορικά με την δράση που θα έχει στην περίπτωση που εκλεγεί ευρωβουλευτής λέγοντας «Φεύγω από τη Βουλή, αλλά μετά που θα γίνουν οι εκλογές θα επιστρέψω στη δράση».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr