Ανακηρύχθηκε η "Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ντόνετσκ" - Ζήτησαν από την Ρωσία να στείλει Στρατό

Πριν από λίγο ανακηρύχθηκε η "Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ντόνετσκ", από ρωσόφωνους της πόλης και αντιπροσώπους από πόλεις και χωριά της περιφέρειας.
 
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι με το "δάχτυλο στην σκανδάλη" και μεγάλες δυνάμεις έχουν συγκλίνει και πάλι από χθες στα σύνορα με την Ουκρανία.
 
Η 56η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Φρουρών στο Καμισίν και η 7η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στο Νοβοροσίσκ, όχι απλώς τέθηκαν σε επιφυλακή, αλλά αρκετές μονάδες τους προωθήθηκαν σε σεροδρόμιο δυτικότερα και πολύ κοντά στα σύνορα. Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις των Spetsnaz - που έδρασαν τόσο αποτελεσματικά στην Κριμαία - από την 22η Ταξιαρχία που εδρεύει στο Ροστόφ, επέστρεψαν σε βάσεις κοντά στα δυτικά σύνορα, ενώ η 100η Ταξιαρχία και η 10η Ταξιαρχία τέθηκαν σεπίσης σε κατάσταση επιφυλακής.
Πάντως το ρωσόφωνο "Εθνικό Συμβούλιο" αποφάσισε να προχωρήσει σε Δημοψήφισμα το αργότερο μέχρι τις 11 Μαϊου. Ζήτησε επίσης από τον Β.Πούτιν την αποστολή ειρηνευτικών στρατευμάτων!
 
"Η Δημοκρατία του Ντόνετσκ θα αφορά οτιδήποτε βρίσκεται εντός της περιφέρειας. Η απόφαση αυτή θα μπει σε ισχύ αμέσως μετά το Δημοψήφισμα" είπαν οι ρωσόφωνες αρχές της πόλης.
 
"Οτιδήποτε εντός της περιφέρειας θεωερείται αδιαίρο και απαραβίαστο". "Κάνουμε επίσημο αίτημα στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν να στείλει στρατεύματα για την ασφάλεια της περιοχής".
 
Το RT έδωσε βίντεο στην δημοσιότητα από την συναντηση των αντιπροσώπων της ρωσικής πλειοψηφίας.Η συγκέντρωση έγινε στο gosobladministratsii δημοτικό κτίριο του Ντόνετσκ
 
Υπενθυμίζουμε ότι και σήμερα στις μεγάλες πόλεις της νοτιοανατολικής Ουκρανίας συνεχίζονται οι διαδηλώσεις με το αίτημα τουλάχιστον της ομοσπονδιοποίησης. Στο Ντόνετσκ και στο Χάρκοβο το πλήθος έχει υψώσει μπαριέρες γύρω από κυβερνητικά κτηρια, και κτήρια της SBU της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών
 
Σημειώνεται ότι το πρωί το ουκρανικό υπουργείο εσωτερικών ανακοίνωσε ότι άγνωστοι εισέβαλαν στ κτήριο που στεγάζεται η Ασφάλεια του Λούγκανσγκ και "απαλλοτρίωσαν" ελαφρύ οπλισμό.
 
Πλέον η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και ο ρωσικός Στρατός θα πρέπει να προστατέψει τους ρωσικούς πληθυσμούς, άλλωστε έλαβε επίσημη έκκληση βοήθειας. Όλα δημιουργήθηκαν από την αδιαλλαξία της νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου, η οποία όμως τροφοδοτήθηκε από την Δύση. http://www.defencenet.gr