Έκθεση ΕΛ.ΑΣ.: Δεν είναι γνήσια η προκήρυξη δολοφονίας Σ.Γκιόλια- Δεν ανήκει στη "Σέχτα Επαναστατών"; (εικόνα)

Ανατροπή στα δεδομένα της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια φέρνει η απόρρητη έκθεση της
Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα».
Μέσα σε ένα εξασέλιδο πόρισμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι ειδικοί των εργαστηρίων διατυπώνουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η προκήρυξη που εστάλη μετά τη δολοφονία του γνωστού blogger είναι αφενός αυθεντική και αφετέρου ανήκει στη «Σέχτα Επαναστατών».
Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η τρομοκρατική οργάνωση είχε στείλει τρεις προκηρύξεις. Αυτή για τη δολοφονία του Γκιόλια, θεωρητικά, ήταν η τέταρτη. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας που ειδικεύονται στην ανάλυση και την ταυτοποίηση των κειμένων, σύμφωνα με το πόρισμα, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα κριτήρια-προδιαγραφές που απαιτούνται για να αποδειχτεί η γνησιότητα της προκήρυξης δεν ταιριάζουν με τις τρεις προηγούμενες.
Διαφορές δεν υπάρχουν μόνο στον τρόπο αποθήκευσης και αποστολής του επτασέλιδου κειμένου (χειρόγραφο αντί cd) αλλά και στο ύφος και στη γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε.
Κάποιες ακόμη λεπτομέρειες όπως η στοίχιση και η δημιουργία παραγράφων, δείχνουν πως άλλος ή άλλοι ασχολήθηκαν με τις πρώτες προκηρύξεις και άλλος ή άλλοι με την τέταρτη, αυτή που αναφερόταν στον Σωκράτη Γκιόλια. Ακόμη και το είδος φακέλου ήταν διαφορετικό με τους τρεις πρώτους, απολύτως όμοιοι μέχρι τότε, που είχε χρησιμοποιήσει η «Σέχτα Επαναστατών».
Μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως λένε οι ειδικοί, δε συνηθίζει να αλλάζει τον τρόπο που γράφει και στέλνει μια προκήρυξή της καθώς τα συγκεκριμένα στοιχεία φανερώνουν τη γνησιότητα του κειμένου. Αυτή είναι η «σφραγίδα της». Αρκεί να θυμηθούμε πως η 17 Νοέμβρη με την πολυετή αιματηρή δράση έγραφε όλες τις προκηρύξεις της με τον ίδιο τρόπο και την ίδια γραφομηχανή, μια γραφομηχανή που ακόμη δεν έχει βρεθεί.
Μια έκθεση, με την ένδειξη «Απόρρητη», που είχε συνταχθεί στις 15 Φεβρουαρίου του 2011 από τους γραφολόγους της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, σημείωνε τις διαφορές μεταξύ των πρώτων τριών προκηρύξεων και της τέταρτης. Οι διαφορές που αναλύονται παραπάνω (τρόπος αποστολής του κειμένου, ύφος, γλώσσα κλπ) δημιούργησαν πολλά ερωτήματα στις Αρχές για το αν οι συντάκτες της τελευταίας προκήρυξης ανήκουν στη «Σέχτα Επαναστατών».
Μια επιπλέον διαφορά, που σημειώνεται στην απόρρητη έκθεση, είναι ο τύπος της γραμματοσειράς. Οι πρώτες τρεις ήταν γραμμένες με την ίδια γραμματοσειρά, η τέταρτη όχι. Και σε αυτό το σημείο οι Αρχές επαναλαμβάνουν πως οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν αλλάζουν αυτά τα δεδομένα γιατί αποτελούν την «ταυτότητά» τους.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας στέκεται και στο συμπέρασμα υπ’ αριθμόν 6 της έκθεσης του ειδικού τμήματος της Αστυνομίας το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Περαιτέρω γραφολογική σχέση των πειστηρίων της παρούσης με το αρχείο εκκρεμών υποθέσεων της υπηρεσίας μας δε διαπιστώθηκε».
Αυτό σημαίνει πως η γραφολογική έρευνα έδειξε πως η προκήρυξη για τον Σωκράτη Γκιόλια δεν έχει κοινά στοιχεία με τις τρεις πρώτες της «Σέχτας».
 Η απόρρητη έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr