Η σημερινή δημοσκόπηση της Ελευθεροτυπίας

Στην ερώτηση «αν είχαμε σήμερα ευρωεκλογές ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό ότι θα ψηφίζατε» ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα με ποσοστό 21,8%, ενώ ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 19,7%, η Χρυσή Αυγή με …

7,6%, το Ποτάμι με 6,4% , το ΚΚΕ με 5,2% , η Ελιά με 4,3%, οι ΑΝΕΛ με 4,2% ,η ΔΗΜΑΡ με 3,1% , ο ΛΑΟΣ με 1,5%,  οι Οικολόγοι με 1,4%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Οι αναποφάσιστοι μαζί μετα λευκά-άκυρα φτάνουν σε ένα πσοσοστό 23,8%.

Το 73% των ψηφοφόρων πάντως πιστεύει ότι τα πράγματα εξακολουθούν αν είναι δύσκολα και δεν υπάρχει λόγος να αισιοδοξούμε, ενώ μόνο το 25,1% αισιοδοξεί ότι τα πράγματα είναι πίσω μας και έχουν αρχίσει να φάινονται τα πρώτα σημάδια βελτίωσης.

Για την σημερινή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφόροι σε ποσοστό 61,5% εκφράζουν την αρνητική γνώμη τους και μόλις το 21,7% εκφράζεται θετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητική είναι και η άποψη της κοινής γνώμης για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 68,9% δεν πιστεύει ότι αν ήταν στην κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του Μνημονίου και να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική.

Στην ερώτηση «με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας», το 22,7% δηλώνει οτι συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα, το 21,6% με τον Αντώνη Σαμαρά και ακολουθούν ο Φώτης Κουβέλης με 4,7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,2%, ο Πάνος Καμμένος με 4%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 3,6%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 3,2% και ο Ευ. Βενιζέλος με 3%.

Ερώτηση υπήρξε και για τους δυνητικούς ψηφοφόρους του Σταύρου Θεοδωράκη, καθ΄ςω καλούνταν να απαντήσουν σε περίτπωση που δεν ψήφιζαν το Ποτάμι, ποιο κόμμα θα προτιμούσαν. Το 11,6% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ, το 8,4% ΑΝΕΛ, το 7,4% Ελιά, ενώ το ίδιο ποσοστό προτίμησε τη ΔΗΜΑΡ. Το ΚΚΕ συγκέντρωσε το 5,3% των προτιμήσεων, ενώ ακολουθούν οι Οικολόγοι με 3,2%, η ΝΔ με 2,1%, η Δημιουργία Ξανά με 2,1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2,1%, η ΧΑ με 1,1% και η Δράση με 1,1%.

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων