Βρέθηκε αγέννητο άγνωστο ζώο.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν στην Κίνα παλαιοντολόγοι του Πανεπιστημίου του Μιζούρι. Ανασκαφές στην επαρχία Χουμπέι που βρίσκεται στις κεντρικές περιοχές της Κίνας αποκάλυψαν δεκάδες έμβρυα η ηλικία των οποίων υπολογίζεται ότι είναι 540-485 εκ. ετών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς που τα μελέτησαν τα έμβρυα αυτά ανήκουν σε...
ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος ζώου που ζούσε στην Κάμβριο εποχή.
Η έκρηξη
Η Κάμβριος υπήρξε μια εποχή που αποτελεί ορόσημο για τον πλανήτη αφού τότε υπήρξε μια «έκρηξη της ζωής» όπως την ονομάζουν οι επιστήμονες. Στην Κάμβριο εποχή η Γη βίωσε πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης της βιοποικιλότητας του πλανήτη. Μέχρι τότε στον πλανήτη μας είχαν κάνει την εμφάνιση τους μονοκύτταροι οργανισμοί ή στην καλύτερη περίπτωση κάποιες εξαιρετικά απλές μορφές ζωής. Σε αυτή την έκρηξη ζωής στην Κάμβριο περίοδο έκαναν την εμφάνιση τους οι πολυσύνθετες μορφές ζωής και τα πρώτα ζώα.
Οι ερευνητές που εντόπισαν τα έμβρυα ευελπιστούν ότι η μελέτη τους θα ρίξει φως τόσο για τους άγνωστους… γονείς τους όσο και γενικότερα για καταγωγή αλλά και την εξέλιξη των πρώτων ζώων που έκαναν την εμφάνιση τους στη Γη. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Paleontology».

Θοδωρής Λαϊνας 
Πηγή:  tovima.gr