600 ευρώ «πέναλτι» σε Στρατιωτικό επειδή πήγε σε κρατικό νοσοκομείο!

Γράφει ο Κώστας Αττίας            
Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το αναχρονιστικό πλαίσιο που αφορά την νοσηλεία στρατιωτικών στα κρατικά νοσοκομεία. Αφορμή για την παρέμβαση των συνδικαλιστών στρατιωτικών έδωσε η περιπέτεια συναδέλφου τους.      
Το κόστος της επέμβασης που του έγινε για να αφαιρεθούν
λάμες που του είχαν τοποθετηθεί μετά από τροχαίο ατύχημα καλείται να πληρώσει από την τσέπη του στρατιωτικός.

Η περίπτωση του όπως λένε στρατιωτικοί από την Ήπειρο δεν είναι η μοναδική καθώς η έρευνα τους αποκάλυψε και άλλη παρόμοια περίπτωση στρατιωτικού η οποία τελικά είχε αίσια λήξη για το στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από παρέμβαση της Υπηρεσίας.

Σε εκείνη την περίπτωση ο τραυματισμένος στρατιωτικός μεταφέρθηκε μετά από τροχαίο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο και κλήθηκε εκ των υστέρων να καταβάλει τα νοσήλια του.

Στην νέα αυτή υπόθεση οι στρατιωτικοί καταγγέλλουν πως ο στρατιωτικός καλείται να πληρώσει το κόστος της επέμβασης που έγινε σε κρατικό νοσοκομείο και το οποίο φτάνει τα 600 ευρώ καθώς η υπηρεσία κρίνει πως θα έπρεπε να προτιμήσει να πάει στο πλησιέστερο στρατιωτικό νοσοκομείο το οποίο όμως βρίσκεται σε απόσταση 250 χλμ από τα Ιωάννινα.

Με δεδομένο πως οι στρατιωτικοί πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές αλλά και πως έτσι και αλλιώς θα υπήρχε και για την υπηρεσία κόστος από την νοσηλεία τους οι συνδικαλιστές των Ιωαννίνων ζητούν να υπάρξει ενδιαφέρον από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα.

(ΠΗΓΗ: usay.gr)