Μπισκότα βρώμης χωρίς γλουτένη

Υλικά
130 γραμμάρια (1 1/2 φλιτζάνι) νιφάδες βρώμης ή φαγόπυρου
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
60 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) αλεύρι κινόα ή αλεύρι αμύγδαλου
60γραμμάρια (1/3 φλιτζάνι) σταφίδες σουλτανίνας
100 γραμμάρια  κομματάκια σοκολάτας 70 % κακάο ή αποξηραμένα φρούτα
60 γραμμάρια (2 + 1/2 κουταλιές της σούπας) φυστικοβούτυρο
60 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) χουρμάδες ψιλοκομμένους
60 γραμμάρια (3 κουταλιές της σούπας) μέλι
1 φλιτζάνι πουρέ μπανάνας 300 γραμμάρια  (2 μέτριες μπανάνες)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και απλώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη ή φαγόπυρο, την κανέλα, το αλεύρια, σταφίδα και σοκολάτα.
Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε τους χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο, μέλι, μπανάνα και βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Στη συνέχεια ενώνετε τα δύο μείγματα μαζί, το μείγμα βρώμης μαζί με το μείγμα μπανάνας και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Στη συνέχεια με ένα κουτάλι πλάθετε τα μπισκότα σε μπαλάκια και τα βάζετε στο ταψί κρατώντας απόσταση το ένα με το άλλο 1 –  2 εκ. Ψήστε για 17 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.   www.govastileto.gr