Οι διαδηλωτές στον Λίβανο γίνονται δημιουργικοί καθώς κλείνουν τους δρόμους...

Ολοένα και πιο δημιουργικοί γίνονται οι διαδηλωτές στον Λίβανο, όπου εδώ και περίπου δύο εβδομάδες μεγάλη μερίδα του κόσμου διαμαρτύρεται κατά της πολιτικής ελίτ και της λιτότητας.


Σε μια από τις κύριες οδικές αρτηρίες της...
Βηρυτού έστησαν ένα σαλόνι στη μέση του δρόμου, στρώνοντας χαλί, ενώ κουβάλησαν μέχρι εκεί ένα καναπέ και ένα ψυγείο.




Το πρωί της Δευτέρας κάποιοι άλλοι διαδηλωτές έκαναν μάθημα γιόγκα σε ένα κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, ενώ σε ένα τρίτο δρόμο μια μπάντα τραγούδησε ένα απ’ τα τελευταία σλόγκαν των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα.




«Είμαστε όλοι κουρασμένοι και κατανοούμε πως ο κόσμος θέλει να επιστρέψει στη δουλειά του, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε τώρα», τονίζει η Dina Yaziji, που, όπως πολλοί άλλοι νεαροί, συμμετέχει στις καθημερινές κινητοποιήσεις καθώς δεν μπορεί να βρει δουλειά.



Σε πολλές τοποθεσίες οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία και οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν αρκετούς τραβώντας τους από τα χέρια και τα πόδια.

Σε άλλα σημεία μπλόκαραν τους δρόμους με φορτηγά και καμένα λάστιχα αυτοκινήτων, ενώ μερίδα διαδηλωτών έβαλε φωτιές για να μπλοκάρει το δρόμο προς το αεροδρόμιο της Βηρυτού προτού τους απομακρύνουν στρατιώτες.




Σχολεία, τράπεζες και πολλές επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστά τη Δευτέρα...

efsyn.gr