Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «χρυσώνει» τα golden boys των ΔΕΚΟ με αύξηση αποδοχών έως 3.000 ευρώ το μήνα!

Δωράκι στα golden boys των μεγάλων ΔΕΚΟ κάνει η κυβέρνηση, αυξάνοντας τις αποδοχές των υψηλόβαθμων στελεχών σε μια σειρά από εταιρίες, όπως τα ΕΛ.ΤΑ., ο ΟΑΣΑ, η ΔΕΗ και η ΣΤΑΣΥ.
Όπως μεταδίδει το newsbreak.gr, εξαιρούνται οι ΔΕΚΟ που έχουν έσοδα πάνω από 100.000.000 ευρώ ή που απασχολούν πάνω από 3.000 εργαζομένους από τη διάταξη που θέτει ως ανώτατο όριο για τους μισθούς των στελεχών τους τις αποδοχές ενός γενικού γραμματέα υπουργείου.
Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι οι μικτές αποδοχές τους θα μπορούν να φθάνουν πλέον τις 7.500 ευρώ, αντί των 4.600 ευρώ που ισχύει σήμερα.
Η διάταξη εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να ασκεί σφοδρή κριτική στον Άδωνι Γεωργιάδη, τον ίδιο να υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο προσθέτει κάθε χρόνο στην οικονομία 0,5% του ΑΕΠ και στη συνέχεια να αποχωρεί εσπευσμένα για την… Κίνα, προτού καλά καλά ολοκληρωθεί η συζήτηση!
Με την αντιπολίτευση απέναντι, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι, με την εφαρμογή του νέου νόμου, «ο κόσμος θα βρει δουλειά» και «οι επιχειρήσεις θα βγάλουν κέρδη», απορρίπτοντας ταυτοχρόνως τα περί εξυπηρετήσεων φίλων και γνωστών, κριτική που ασκήθηκε κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους βουλευτές του ότι «αν θέλετε να προκόψετε, πρέπει να σοβαρευτείτε» και πως έχουν γίνει «ρεζίλι των σκυλιών».

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων