Κοτόπιτα με τυριά

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κοτόπουλο βάρους 1½ κιλό περίπου (βρασμένο)
  • 1½ -2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα)
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα μπεσαμέλ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κουτ. βούτυρο
  • 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC.
  2. Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και κρατάτε 1½ - 2 φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό που έβρασε.
  3. Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτετε τον ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  5. Κατόπιν, κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα μπεσαμέλ, τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
  6. Σε ένα ταψί που το έχετε αλείψει με 1 κουταλιά με βούτυρο, απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας και πάνω του απλώνετε το μείγμα της γέμισης.
  7. Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
  8. Αλείφετε την επιφάνειά της με τον χτυπημένο κρόκο αυγού.
  9. Βάζετε την πίτα στον φούρνο και την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Βουλγαρία: Το πρώτο ποταμόπλοιο που κινείται με υδρογόνο και ηλιακή ενέργεια

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων