Το “Πολίτικο” Θεσσαλονίκης

Υλικά συνταγής

    Για τη βάση:
    2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
    1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    250 ml φρέσκο γάλα
    1/2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
    1 κ.γ. μαγειρική σόδα
    1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
    Για το σιρόπι:

    2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    2 φλ. τσαγιού νερό
    Για τη κρέμα:
    1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέϊγ
    600 ml γάλα [ή όσο αναφέρει η συσκευασία κρέμας ζαχαροπλαστικής προτίμησής σας]
    κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε [ή τοποθετούμε λαδόκολα] σε ένα ταψάκι 32 εκ. ή 25 Χ 33 εκ.
    Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα με τη σόδα και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
    Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνουμε με μια μαρίζ και το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
    Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 8′ [από τη στιγμή που θα έλθει σε σημείο βρασμού] κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε τη κρύα βάση. Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.
    Για τη κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ 5′ το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για Μιλφέϊγ με το απαιτούμενο γάλα στη συσκευασία και όταν γίνει μια πηχτή κρέμα την απλώνουμε πάνω στη βάση. Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

olastifora.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων