Το Ισραήλ θα αμύνεται με ηλεκτρομαγνητικές δέσμες

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει ένα νέο προηγμένο οπλικό σύστημα με χρήση λέιζερ που θα μπορεί να καταστρέφει drones, αεροσκάφη αλλά και υπερηχητικούς πυραύλους.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα ακόμη πιο προηγμένο οπλικό σύστημα. Το σύστημα που ονονάζεται Scorpius μπορεί να εντοπίζει και να εξουδετερώνει όχι ένα αλλά πολλούς και διαφορετικά είδη απειλών ταυτόχρονα.

Το σύστημα αυτό μπορεί όπως και το αμερικανικό σύστημα να εξουδετερώνει αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα, επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη και πυραύλους αλλά δεν βάλει εναντίον τους με κάποιους είδους οπλικό μηχανισμό που θα τα ανατινάξει στον αέρα. Το Scorpius εκπέμπει δέσμες προς το σημείο που βρίσκονται οι εναέριες απειλές.

Οι δέσμες δημιουργούν παρεμβολές στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα στο οποίο λειτουργεί ο κρίσιμος για την επίτευξη μίας αποστολής εξοπλισμός των εναέριων μέσων. Οι δέσμες παρεμβαίνουν και εμποδίζουν τη λειτουργία των ραντάρ, των αισθητήρων, των συστημάτων πλοήγησης και των συστημάτων επικοινωνίας των drones, των αεροσκαφών και των πυραύλων. Κατά βάση όλα αυτά τα συστήματα και όργανα σε drones, αεροσκάφη και πυραύλους λειτουργούν στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα.

Οι δέσμες του Scorpious στις δοκιμές έχουν δείξει ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην εξουδετέρωση των εναέριων απειλών. Τα στελέχη του ισραηλινού στρατού εκτιμούν ότι όσο περνάει ο καιρός οι πολεμικές αναμετρήσεις μεταφέρονται ολοένα και περισσότερο στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και για αυτό θέλουν να είναι έτοιμοι να δράσουν δυναμικά όταν ο πόλεμος θα διεξάγεται κάποια στιγμή… ηλεκτρομαγνητικά.    www.naftemporiki.gr


 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων