Μάφιν λεμονιού χωρίς γλουτένη...

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένα αμύγδαλα
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/3 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
  • 2/3 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού μη γαλακτοκομικό γάλα 

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προετοιμάστε ένα ταψί για μάφινς.
    Βήμα 2
    Προσθέστε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
    Βήμα 3
    Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.
    Βήμα 4
    Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
    Βήμα 5
    Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για μάφιν, γεμίζοντας την κάθε θήκη περίπου μέχρι τα τρία τέταρτα.
    Βήμα 6
    Ψήστε για 18 έως 22 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο ενός μάφιν.          www.newsbeast.gr