Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένα αμύγδαλα
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/3 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
- 2/3 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
- 2 μεγάλα αβγά
- 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
- 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλ. τσαγιού μη γαλακτοκομικό γάλα
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προετοιμάστε ένα ταψί για μάφινς.Βήμα 2Προσθέστε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.Βήμα 3Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.Βήμα 4Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.Βήμα 5Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για μάφιν, γεμίζοντας την κάθε θήκη περίπου μέχρι τα τρία τέταρτα.Βήμα 6Ψήστε για 18 έως 22 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο ενός μάφιν. www.newsbeast.gr