Σαλάτα με μανιτάρια

Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/8 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 συσκευασία μανιτάρια Πορτομπέλο ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρασί
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 4 φλ. τσαγιού φύλλα ρόκας
  • 1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι      

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
    Βήμα 2
    Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά.
    Βήμα 3
    Ρίξτε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μαγειρέψτε μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν όλα τα υγρά τους.
    Βήμα 4
    Προσθέστε το κρασί και το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί το υγρό στη μισή ποσότητα.
    Βήμα 5
    Ρίξτε και τη ρόκα και μαγειρέψτε τη μέχρι να μαραθεί, για περίπου ένα λεπτό.
    Βήμα 6
    Ραντίστε με το μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.