Υλικά
- 5- 6 μεγάλες μελιτζάνες
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 κ. σ. ξίδι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- Σκόρδο τριμμένο κατά βούληση
Εκτέλεση
Βήμα 1Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και απλώστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.Βήμα 2Ραντίστε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήστε στους 180- 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20- 25 λεπτά.Βήμα 3Βγάλτε από το φούρνο και καθαρίστε την ψίχα από την φλούδα.Βήμα 4Τοποθετήστε το εσωτερικό της μελιτζάνας σε ένα μπολ.Βήμα 5Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, ρίξτε το στο μπολ με τις μελιτζάνες και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά.Βήμα 6Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και δοκιμάστε το αλάτι και το ξίδι. Κατά βούληση μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο.Βήμα 7Μπορείτε να προσθέστε, επίσης, φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης. www.newsbeast.gr