Κοντοσούβλι κοτόπουλου στον οικιακό φούρνο

ΥΛΙΚΑ  (για 2 σούβλες των 25 εκ. ή για 1 των 50 εκ. – 4 μερίδες)

2 κιλά μπούτι κοτόπουλου φιλεταρισμένο

500 γρ. ξερά κρεμμύδια (προαιρετικά) καθαρισμένα και με ξεχωρισμένες τις φέτες (όχι κομμένες)

1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε «τετράγωνα» κομμάτια

Για τη μαρινάδα

Χυμός από 1,5 λεμόνι

Χυμός από 2 πορτοκάλια

1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί (προαιρετικά)

50 ml ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τα μπούτια του κοτόπουλου στη μέση καθέτως και τα βάζουμε αποβραδίς στη μαρινάδα.

Την επομένη τα βγάζουμε από τη μαρινάδα (δεν την πετάμε, θα τη χρησιμοποιήσουμε ξανά κατά το ψήσιμο) και τα περνάμε «πλεκτά» στη σούβλα (πλεκτά σημαίνει ότι το φαρδύ κομμάτι του ενός κομματιού θα εφαρμόζει με τη «μύτη» του δεύτερου κομματιού, έτσι δεν θα εξέχουν και θα ψηθούν ομοιόμορφα). Κάθε 2-3 κομμάτια περνάμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια αν τα χρησιμοποιήσουμε.

Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μία ώρα τις μικρές σούβλες και για 1 ώρα και 20 λεπτά τη μεγάλη σούβλα. Το πρώτο τέταρτο στους 230°C, έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160°C. Γυρίζουμε τις σούβλες 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος και αλείφουμε κάθε τόσο με τη μαρινάδα για να μη στεγνώσει το κρέας μας.           www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Σπιτικό προφιτερόλ

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

Το ξέφρενο πάρτι ξανάρχισε...

Θεσσαλονίκη: Άνδρας παραβίασε Stop και στη συνέχεια… χαστούκισε γυναίκα στη μέση του δρόμου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων