Κοντοσούβλι κοτόπουλου στον οικιακό φούρνο

ΥΛΙΚΑ  (για 2 σούβλες των 25 εκ. ή για 1 των 50 εκ. – 4 μερίδες)

2 κιλά μπούτι κοτόπουλου φιλεταρισμένο

500 γρ. ξερά κρεμμύδια (προαιρετικά) καθαρισμένα και με ξεχωρισμένες τις φέτες (όχι κομμένες)

1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε «τετράγωνα» κομμάτια

Για τη μαρινάδα

Χυμός από 1,5 λεμόνι

Χυμός από 2 πορτοκάλια

1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί (προαιρετικά)

50 ml ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τα μπούτια του κοτόπουλου στη μέση καθέτως και τα βάζουμε αποβραδίς στη μαρινάδα.

Την επομένη τα βγάζουμε από τη μαρινάδα (δεν την πετάμε, θα τη χρησιμοποιήσουμε ξανά κατά το ψήσιμο) και τα περνάμε «πλεκτά» στη σούβλα (πλεκτά σημαίνει ότι το φαρδύ κομμάτι του ενός κομματιού θα εφαρμόζει με τη «μύτη» του δεύτερου κομματιού, έτσι δεν θα εξέχουν και θα ψηθούν ομοιόμορφα). Κάθε 2-3 κομμάτια περνάμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια αν τα χρησιμοποιήσουμε.

Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μία ώρα τις μικρές σούβλες και για 1 ώρα και 20 λεπτά τη μεγάλη σούβλα. Το πρώτο τέταρτο στους 230°C, έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160°C. Γυρίζουμε τις σούβλες 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος και αλείφουμε κάθε τόσο με τη μαρινάδα για να μη στεγνώσει το κρέας μας.           www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων