Πίτα με πράσα και μαραθοτύρι.Μια εύκολη πίτα χωρίς φύλλο.


1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες

1 κιλό κρεμμύδια λευκά κομμένα σε φέτες

300 γρ. φινόκιο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη

400 γρ. μαραθοτύρι Ανδρου ή μανούρι με ξερό μάραθο

100 γρ. γραβιέρα με λίγα λιπαρά

4 αβγά

100 γρ. ρύζι καρολίνα

400 γρ. τριμμένη πατάτα

40 γρ. αλεύρι λευκό

80 γρ. ελαιόλαδο

Φρυγανιά

1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμύδια χωρίς να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, το φινόκιο, την πατάτα, το ρύζι και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, τον δυόσμο και στρώνουμε σε ένα ταψί τη γέμισή μας. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160Ο -170Ο  για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σφίξει και σερβίρουμε. www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων