Πίτα με πράσα και μαραθοτύρι.Μια εύκολη πίτα χωρίς φύλλο.


1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες

1 κιλό κρεμμύδια λευκά κομμένα σε φέτες

300 γρ. φινόκιο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη

400 γρ. μαραθοτύρι Ανδρου ή μανούρι με ξερό μάραθο

100 γρ. γραβιέρα με λίγα λιπαρά

4 αβγά

100 γρ. ρύζι καρολίνα

400 γρ. τριμμένη πατάτα

40 γρ. αλεύρι λευκό

80 γρ. ελαιόλαδο

Φρυγανιά

1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμύδια χωρίς να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, το φινόκιο, την πατάτα, το ρύζι και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, τον δυόσμο και στρώνουμε σε ένα ταψί τη γέμισή μας. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160Ο -170Ο  για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σφίξει και σερβίρουμε. www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων