Πασχάλης Τσαρούχας – «Ε, όχι ο άλλος να έχει ανάγκη να πάρει γάλα στο παιδί του και εσύ να το εκμεταλλεύεσαι»

Ο Πασχάλης Τσαρούχας μίλησε στο  περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον Γιάννη Βίτσα για τις καταγγελίες στον χώρο της Τέχνης...

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο σας. Κληθήκατε κι εσείς προσωπικά, στο πειθαρχικό του ΣΕΗ, να πάρετε αποφάσεις…

Στο πειθαρχικό του ΣΕΗ χειριστήκαμε δύσκολες υποθέσεις. Κρίσιμα και καίρια ζητήματα, τα οποία θα ολοκληρωθούν πλέον από την δικαιοσύνη.

Ήρθαν άσχημα πράγματα στο φως, αλλά ας ελπίσουμε να κάνουμε μια νέα αρχή σαν κοινωνία, να δημιουργήσουμε μια καινούρια συνείδηση. Τα θύματα έχουν πλέον την γνώση, την ελπίδα, το θάρρος ότι, αν τους συμβεί κάτι, ξέρουν πού θα απευθυνθούν.

Πήγα τόσες φορές φέτος στον εισαγγελέα και για τόσο βαριές υποθέσεις, για τόσο βαριά αδικήματα. Το ΣΕΗ έπαιξε τον ρόλο του αλλά το μονοπάτι σε πολύ βαριά αδικήματα είναι μόνο ένα: η προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Το μάθημα που πήραμε ως κοινωνία με το #Me Too είναι ότι, πριν απλώσουμε το χέρι μας σε κάποιον, πρέπει να ξέρουμε πως θα υπάρξουν συνέπειες.

Εργαζόμενοι και εργοδότες πλέον γνωρίζουν ότι έχουν μπει όρια. Τέλος στις κακοποιητικές σχέσεις, ψυχολογικής, λεκτικής και σωματικής βίας. Αυτό πρέπει να εδραιωθεί. Γιατί υπάρχουν κάποια “λουλούδια” στην κοινωνία μας που νομίζουν ότι επειδή ο άλλος έχει ανάγκη από δουλειά, πρέπει να καθίσει να τον τσαλακώσουν. Ε, όχι ο άλλος να έχει ανάγκη να πάρει γάλα στο παιδί του και εσύ, επειδή έχεις τη δύναμη και την εξουσία, να το εκμεταλλεύεσαι!

Θα κυνηγάμε το άδικο, όχι άλλη ανοχή! Μου λένε ότι και στο παρελθόν τα πράγματα ήταν σκληρά στο θέατρο, γίνονταν διάφορα, μη αξιοκρατικά.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό, πραγματικά. Στο παρελθόν δεν υπήρχε και ηλεκτρικό ρεύμα. Να κάνουμε, δηλαδή, και σήμερα ότι δεν έχει έρθει η ΔΕΗ στα σπίτια μας, ότι δεν βλέπουμε;


 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων