Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες) 

1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα)

Αλάτι, πιπέρι

Για την επικάλυψη

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

100 ml γλυκό κρασί

100 ml κόκκινο κρασί ξηρό

2 κ.σ. βούτυρο + 1 κ.σ. επιπλέον για τη σάλτσα, κρύο από το ψυγείο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε το καρέ ολόκληρο όπως είναι και αρχίζουμε με προσοχή να καθαρίζουμε τα κόκαλα που εξέχουν από το περιττό κρέας, να μείνουν καθαρά. Αλατοπιπερώνουμε. Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι και περιχύνουμε το κρέας. Για να μην καούν τα κόκαλα στο ψήσιμο, τα ντύνουμε ένα-ένα με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε σε ένα ταψί, ξαπλωμένο. Προσθέτουμε το κρασί και τις 2 κ.σ. βούτυρο. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στον φούρνο για 3 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παίρνουμε τα ζουμιά του ταψιού με μια κουτάλα και περιχύνουμε το κρέας, για να μη στεγνώσει.

Μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα και το αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί προτού σερβίρουμε. Στο μεταξύ, περνάμε τα υγρά του ταψιού από σήτα και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε μέχρι να μειωθεί το υγρό στο 1/3 (για 7-8 λεπτά). Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη 1 κ.σ. κρύο βούτυρο να δέσει η σάλτσα και ανακατεύουμε.

Tip: Σερβίρουμε το κρέας μας με λαχανάκια Βρυξελλών και καρότα που έχουμε βράσει για 10 λεπτά και μετά τα έχουμε σοτάρει με 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. σπόρους γλυκάνισου, αλάτι και πιπέρι.     www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων