Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή)

80 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα μπούκοβο

1 πρέζα σπόροι ξερού κόλιαντρου

2 καλές κ.σ. single malt whisky

1 καλή κ.σ. τρίμμα αυγοτάραχου

20 φετούλες αυγοτάραχο Μεσολογγίου

1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι         www.athinorama.gr