Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο παραδοσιακή συνταγή της Ρούμελης.

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 8-10 μερίδες)

1 λίτρο αγελαδινό γάλα πλήρες

1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

3 αυγά

1 βανίλια

1 κουτ. σούπας βούτυρο

Το ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο, βιολογικό)

Ζάχαρη άχνη και κανέλα (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε στην φωτιά μια μεσαία κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.  Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πήξει το μείγμα μας. Προσοχή πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς αλλοιώς μπορεί να κολλήσει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει ανακατεύοντας πού και πού. Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά κτυπημένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180⁰C.  Bουτυρώνουμε το ταψί μας ή το πυρέξ μας, και ρίχνουμε μέσα την κρέμα.  Την ψήνουμε για 45 λεπτά. Πρέπει να κάνει μια ροδοκόκκινη κρούστα.  Την αφήνουμε να κρυώσει και προαιρετικά την πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.                 www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων