Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο παραδοσιακή συνταγή της Ρούμελης.

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 8-10 μερίδες)

1 λίτρο αγελαδινό γάλα πλήρες

1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

3 αυγά

1 βανίλια

1 κουτ. σούπας βούτυρο

Το ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο, βιολογικό)

Ζάχαρη άχνη και κανέλα (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε στην φωτιά μια μεσαία κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.  Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πήξει το μείγμα μας. Προσοχή πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς αλλοιώς μπορεί να κολλήσει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει ανακατεύοντας πού και πού. Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά κτυπημένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180⁰C.  Bουτυρώνουμε το ταψί μας ή το πυρέξ μας, και ρίχνουμε μέσα την κρέμα.  Την ψήνουμε για 45 λεπτά. Πρέπει να κάνει μια ροδοκόκκινη κρούστα.  Την αφήνουμε να κρυώσει και προαιρετικά την πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.                 www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων