Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο παραδοσιακή συνταγή της Ρούμελης.

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 8-10 μερίδες)

1 λίτρο αγελαδινό γάλα πλήρες

1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

3 αυγά

1 βανίλια

1 κουτ. σούπας βούτυρο

Το ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο, βιολογικό)

Ζάχαρη άχνη και κανέλα (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε στην φωτιά μια μεσαία κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.  Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πήξει το μείγμα μας. Προσοχή πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς αλλοιώς μπορεί να κολλήσει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει ανακατεύοντας πού και πού. Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά κτυπημένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180⁰C.  Bουτυρώνουμε το ταψί μας ή το πυρέξ μας, και ρίχνουμε μέσα την κρέμα.  Την ψήνουμε για 45 λεπτά. Πρέπει να κάνει μια ροδοκόκκινη κρούστα.  Την αφήνουμε να κρυώσει και προαιρετικά την πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.                 www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων