Πενταρόφσκι «καρφώνει» Μητσοτάκη...

Έχουμε γράψει και ξαναγράψει ότι η κυβέρνηση δεν φέρνει στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία γιατί φοβάται τις εσωκομματικές αντιδράσεις και πρώτα απ' όλα τη στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών (Σαμαρά, Καραμανλή) που έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα... τα ψηφίσουν. 


Τώρα όμως αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί και από τις χθεσινές αποκαλυπτικές δηλώσεις του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, στην «Καθημερινή», μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό: «Οταν ρώτησα για τις ελληνικές υποχρεώσεις, τη συνεργασία στον τομέα της αστυνομίας κ.λπ., τίποτα το ευαίσθητο, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν ήθελε να ξύσει πληγές. 

Και η πολιτική συγκυρία αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους καταστάσεις», είπε και σημείωσε με νόημα: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιοι στην Ελλάδα εντός του κυβερνώντος κόμματος που δεν είναι ικανοποιημένοι με την τρέχουσα διαμόρφωση, οπότε κάποια πράγματα δεν μπορούν να προχωρήσουν τώρα»...      www.nonews-news.com/2021/10/blog-post_836.html#more