Πανακότα με εσπρέσο

Υλικά

  • 1 κ. γλ. στιγμιαίο εσπρέσο
  • 40 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
  • 600 γρ. κρέμα καρύδας
  • 60 ml ζεστό νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. άγαρ- άγαρ (φυτική ζελατίνη)
  • 2 κ. σ. κόκκους καφέ εσπρέσο για το γαρνίρισμα
  • Σοκολάτα για το γαρνίρισμα     

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα την μαύρη σοκολάτα, την κρέμα καρύδας, την ζάχαρη και τον εσπρέσο.
    Βήμα 2
    Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σιγοβράσει το μείγμα.
    Βήμα 3
    Προσθέστε το άγαρ- άγαρ στο ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
    Βήμα 4
    Ρίξτε το νερό με το άγαρ- άγαρ στο μείγμα με την κρέμα καρύδας και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
    Βήμα 5
    Αυξήστε την φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
    Βήμα 6
    Αφαιρέστε από την φωτιά και ρίξτε το μείγμα στις ειδικές θήκες ή σε ποτήρια γλυκού.
    Βήμα 7
    Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
    Βήμα 8
    Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και τους κόκκους εσπρέσο.        www.newsbeast.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων