Πανακότα με εσπρέσο

Υλικά

  • 1 κ. γλ. στιγμιαίο εσπρέσο
  • 40 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
  • 600 γρ. κρέμα καρύδας
  • 60 ml ζεστό νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. άγαρ- άγαρ (φυτική ζελατίνη)
  • 2 κ. σ. κόκκους καφέ εσπρέσο για το γαρνίρισμα
  • Σοκολάτα για το γαρνίρισμα     

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα την μαύρη σοκολάτα, την κρέμα καρύδας, την ζάχαρη και τον εσπρέσο.
    Βήμα 2
    Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σιγοβράσει το μείγμα.
    Βήμα 3
    Προσθέστε το άγαρ- άγαρ στο ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
    Βήμα 4
    Ρίξτε το νερό με το άγαρ- άγαρ στο μείγμα με την κρέμα καρύδας και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
    Βήμα 5
    Αυξήστε την φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
    Βήμα 6
    Αφαιρέστε από την φωτιά και ρίξτε το μείγμα στις ειδικές θήκες ή σε ποτήρια γλυκού.
    Βήμα 7
    Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
    Βήμα 8
    Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και τους κόκκους εσπρέσο.        www.newsbeast.gr