Και με αριστερή κυβέρνηση, γλιτώνουν τον φόρο του 20% επί διαφημίσεων τα κανάλια

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν ο Θανάσης Πετράκος κι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη νομιμότητα της απόφασης «της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την αναβολή είσπραξης του φόρου 20% επί των διαφημίσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς για έναν ακόμη χρόνο».
Είναι η γνωστή υπόθεση που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» λίγο πριν από τις εκλογές. Τότε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαΐδου
τροποποίησε παλαιότερη απόφαση του προηγούμενου γενικού γραμματέα, κ. Θεοχάρη, αποφασίζοντας να μεταφέρει για την επόμενη χρονιά φόρους που θα έπρεπε να πλήρωναν άμεσα οι τηλεοπτικοί σταθμοί, μετατρέποντας την υποχρέωση καταβολής του φόρου 20% επί των διαφημίσεων από μηνιαία σε ετήσια! Ωραίο έτσι;
Η ίδια η εφαρμογή του νόμου είχε στο παρελθόν γίνει αντικείμενο αναβολής τέσσερις φορές! «Είναι βεβαίως προφανές πως όλες αυτές οι αναβολές υπέκρυπταν σαφέστατη σκοπιμότητα να προστατευθεί η συστηματική φοροαποφυγή των ιδιωτικών καναλιών, γεγονός που βέβαια δεν τέθηκε ποτέ από τα -κατά τα άλλα άτεγκτα- κλιμάκια της τρόικας» λένε οι βουλευτές.
Και ρωτούν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά «αν θα κάνει ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης ώστε να προχωρήσει άμεσα στην είσπραξη σε μηνιαία βάση των φόρων που προκύπτουν από 20% φορολογία επί των διαφημίσεων». Ρωτούν επίσης ποια η ζημία για το Δημόσιο και από ποιον εξουσιοδοτήθηκε η κ. Σαββαΐδου να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση.
Τα κανάλια πάντως τη γλίτωσαν για μία ακόμη χρονιά, ο φόρος του 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων πήγε πάλι πίσω και η κυβέρνηση μοιάζει να μη νοιάζεται και πολύ.
Πηγή:  efsyn.gr