Πώς το παρθένο ελαιόλαδο «ελέγχει» χοληστερόλη και σάκχαρο

Τις πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις του παρθένου
ελαιόλαδου στον ανθρώπινο οργανισμό αποκαλύπτει τώρα μία ακόμη επιστημονική μελέτη.
Σύμφωνα με την ιταλική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Nutrition and Diabetes, σε σχέση με τα υπόλοιπα λίπη, το παρθένο ελαιόλαδο κατορθώνει να «ελέγχει» τη χοληστερόλη και το σάκχαρο, διατηρώντας χαμηλά τα επίπεδά τους στο αίμα και ως εκ τούτου, να μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακού κινδύνου.
Ερευνητές του πανεπιστημίου της Σαπιένζα στη Ρώμη, με επικεφαλής τον Δρα Φρανσέσκο Βιόλι, ανέλυσαν τις επιδράσεις της προσθήκης επιπλέον ποσότητας παρθένου ελαιολάδου στην κλασσική μεσογειακή διατροφή.
Αφού ζήτησαν από 25 υγιή άτομα να καταναλώσουν ένα κλασσικό μεσογειακό γεύμα, στο πρώτο είχαν προσέθεσαν 10 γραμμάρια παρθένου ελαιολάδου και στο δεύτερο 10 γραμμάρια αραβοσιτέλαιου, διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του σακχάρου αυξήθηκαν μετά το φαγητό σε όλους τους συμμετέχοντες, ανεξαιρέτως.
Ωστόσο, το σάκχαρο και η χοληστερόλη αυξήθηκαν λιγότερο στους συμμετέχοντες που είχαν φάει το γεύμα με το ελαιόλαδο.
Όπως σημειώνει ο Δρ. Βιόλι: «Αυτό επιβεβαιώνει ότι τη σχέση μεταξύ του παρθένου ελαιολάδου και των αυξημένων επιπέδων ινσουλίνης, της ορμόνης που βοηθά στη μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια».http://www.altsantiri.gr