Πώς το παρθένο ελαιόλαδο «ελέγχει» χοληστερόλη και σάκχαρο

Τις πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις του παρθένου
ελαιόλαδου στον ανθρώπινο οργανισμό αποκαλύπτει τώρα μία ακόμη επιστημονική μελέτη.
Σύμφωνα με την ιταλική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Nutrition and Diabetes, σε σχέση με τα υπόλοιπα λίπη, το παρθένο ελαιόλαδο κατορθώνει να «ελέγχει» τη χοληστερόλη και το σάκχαρο, διατηρώντας χαμηλά τα επίπεδά τους στο αίμα και ως εκ τούτου, να μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακού κινδύνου.
Ερευνητές του πανεπιστημίου της Σαπιένζα στη Ρώμη, με επικεφαλής τον Δρα Φρανσέσκο Βιόλι, ανέλυσαν τις επιδράσεις της προσθήκης επιπλέον ποσότητας παρθένου ελαιολάδου στην κλασσική μεσογειακή διατροφή.
Αφού ζήτησαν από 25 υγιή άτομα να καταναλώσουν ένα κλασσικό μεσογειακό γεύμα, στο πρώτο είχαν προσέθεσαν 10 γραμμάρια παρθένου ελαιολάδου και στο δεύτερο 10 γραμμάρια αραβοσιτέλαιου, διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του σακχάρου αυξήθηκαν μετά το φαγητό σε όλους τους συμμετέχοντες, ανεξαιρέτως.
Ωστόσο, το σάκχαρο και η χοληστερόλη αυξήθηκαν λιγότερο στους συμμετέχοντες που είχαν φάει το γεύμα με το ελαιόλαδο.
Όπως σημειώνει ο Δρ. Βιόλι: «Αυτό επιβεβαιώνει ότι τη σχέση μεταξύ του παρθένου ελαιολάδου και των αυξημένων επιπέδων ινσουλίνης, της ορμόνης που βοηθά στη μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια».http://www.altsantiri.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων