Αλέξης Τσίπρας-Πάμπλο Ιγκλέσιας: Όχι πια σύντροφοι ούτε φίλοι...

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης των Podemos, ή αλλιώς αδελφού
κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολιτικούς αναλυτές, κατέβασε την...
φωτογραφία στο profile του στο Τwitter στην οποία πανηγύριζε αγκαλιά με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά από το πολύχρωμο φόντο «Η ελπίδα έρχεται». Η ελπίδα που όχι απλώς δεν ήρθε, αλλά κατακρεουργήθηκε από το κόκκινο μελάνι ενός τρίτου, αριστερού αυτήν την φορά, μνημονίου σήμανε το τέλος της φιλίας των δύο συντρόφων. Μιας φιλίας που την πήρε ο άνεμος της δημοκρατικής αλλαγής παρέα με τις υποσχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού... 



«Η ελπίδα έφτασε, ο φόβος έφυγε. ΣΥΡΙΖΑ, Podemos: Θα νικήσουμε. Στην Ελλάδα, αυτό το βράδυ, ακούμε ήδη Τικ τακ, τικ τακ, τικ τακ, τον ήχο μιας αντίστροφης μέτρησης προς την αλλαγή...»

Με αυτά τα λόγια χαιρετούσε στις 25 Ιανουαρίου του 2015 ο Πάμπλο Ιγκλέσιας την νίκη του Αλέξη Τσίπρα μπροστά σε 8.000 συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματός του στην Βαλένθια εκφράζοντας την ελπίδα μιας αριστερής επικράτησης και στην Ισπανία. Έκτοτε, στάθηκε στο πλάι του Έλληνα Πρωθυπουργού πολλές φορές, ακόμη και κατά την περίοδο των ατελείωτων διαπραγματεύσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους, υποστηρίζοντας πως «ο Αλέξης υποχώρησε πολύ λίγο στα αιτήματα των δανειστών και δεν έκανε πίσω στις κόκκινες γραμμές αναφορικά με τους μισθούς και τις συντάξεις». 

Ωστόσο, όσο το κόκκινο των «γραμμών» της Αριστεράς ξεθώριαζε, κι όσο το TGV των μεταρρυθμίσεων ΣΥΡΙΖΑ μετετρεπόταν σε «Μουτζούρη», τόσο ο αρχηγός των Podemos απομακρυνόταν με έμμεσο ή και άμεσο τρόπο από την «ελληνοϊσπανική συμμαχία της Αριστεράς» με εκφράσεις του τύπου «Ευτυχώς η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα». Το αποτέλεσμα, κάτι παραπάνω από αναμενόμενο: Στις αρχές Ιουλίου, ο Αλέξης του γύρισε την πλάτη στην tete a tete συνάντησή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας να του το ανταποδίδει «αποκαθηλώνοντάς» τον από το profile του και τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης να μιλούν για πλήρη απογοήτευση του Ισπανού ηγέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ της ελπίδας. 

Ίσως, τώρα, ο αρχηγός Podemos να συνειδητοποίησε ότι το «Τικ τακ, τικ τακ, τικ τακ» που «άκουγε» την βραδιά της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ο ελπιδοφόρος ήχος της αντίστροφης μέτρησης προς την αλλαγή αλλά το ανατριχιαστικό «σινιάλο» μιας βόμβας που έσκασε στα χέρια εκατομμυρίων Ελλήνων...          


protothema.gr