Χειροπέδες σε 31χρονο για πορνογραφία ανηλίκων - Είχε 38.000 αρχεία με νήπια!

Εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή εκτός Αττικής, όπου
απολάμβανε τις διακοπές του
Περισσότερα από 38.000 αρχεία με υλικό πορνογραφίας νηπίων είχε στην κατοχή του ένας 31χρονος ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.
Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του άντρα έπειτα από στοχευμένες διαδικτυακές έρευνες, καθώς ο 31χρονος χρησιμοποιούσε επί μήνες συνδέσεις Δαδικτύου άλλων προσώπων, στις οποίες είχε αποκτήσει παράνομα πρόσβαση, προκειμένου να μην εντοπίζεται.
Ωστόσο, τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περιοχή εκτός Αττικής, όπου απολάμβανε τις διακοπές του!
Πιο αναλυτικά, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο ανταλλαγής αρχείων Peer-to-Peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής - ψηφιακής έρευνας των εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 31χρονου, ο οποίος χρησιμοποιούσε επί μήνες συνδέσεις διαδικτύου (IP) άλλων προσώπων, στις οποίες είχε αποκτήσει παράνομα πρόσβαση, προκειμένου να μην εντοπίζεται.
Έτσι, την περασμένη Παρασκευή κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγε επιτόπια έρευνα στο σπίτι του 31χρονου σε περιοχή της Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκε ο διαδικτυακός του λογαριασμός, τον οποίο χρησιμοποιούσε σε σχέση με την υπόθεση αυτή. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 31χρονου διακριβώθηκε η κατοχή 38.000 περίπου αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν νήπια, γεγονός για το οποίο ο άντρας συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.
Στο πλαίσιο της έρευνας στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις σκληροί δίσκοι, που θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
protothema