Λαφαζανης:«Το μνημόνιο είναι το ίδιο το ευρώ. Η Ελλάδα θα ζει για πάντα υπό την μνημονιακή μπότα.

«Το μνημόνιο είναι το ίδιο το ευρώ. Όσο παραμένει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, απεδείχθη αυτό, θα ζει με το μνημόνιο», δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο κεντρικό δελτίο του Star.

«Πόσο θα είναι αυτό; Πέντε χρόνια, δέκα χρόνια, δεκαπέντε χρόνια, μισός αιώνας, ένας αιώνας; Δυστυχώς, η Ελλάδα
μέσα στην ευρωζώνη και με τους πιστωτές να έχουν το πάνω χέρι, γιατί αυτό σημαίνει ευρωζώνη, θα ζει υπό την μνημονιακή μπότα. Η Ελλάδα θα είναι προτεκτοράτο, κατεξοχήν γερμανικό προτεκτοράτο», σχολίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο κ. Λαφαζάνης, σχετικά με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Σάββατο η «Αγορά», δήλωσε: «Για ξεκίνημα, είναι ένα θετικό ποσοστό, αλλά… Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Το μεγάλο αλλά είναι ότι όλες οι δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει έξω».
Ερωτηθείς για το αν η Λαϊκή Ενότητα «έριξε» την κυβέρνηση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως η κυβέρνηση παραιτήθηκε, δεν έπεσε. «Δεν τόλμησε να πάει στη Βουλή για να ζητήσει εμπιστοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «ψήφο εμπιστοσύνης σε μνημονιακές πολιτικές δεν δίνουμε, ούτε μνημόνια ψηφίζουμε».
Επίσης, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας καταλόγισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων «έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου για να μην οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο».

Πηγή:  papaioannou-giannis.net