BBC: Οι Έλληνες δεν βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν.

Ο οικονομικός αναλυτής του BBC Robert Petson σχολιάζει την στάση των Ελλήνων απέναντι στην πολιτική της Κυβέρνησης. Και αναφέρει ότι, κανείς δεν βγαίνει στους δρόμους να διαδηλώσει και να εναντιωθεί στην εφαρμογή μιας πολιτικής που προεκλογικά κατέκρινε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν και είναι έτοιμη να εφαρμόσει περισσότερα μετρά λιτότητας. 
Αντίθετα με το πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της χώρας, τα καλοκαιρινά ελληνικά θέρετρα είναι γεμάτα και
το αεροδρόμιο της Αθήνας αναμένει 25 εκατ. αφίξεις φέτος, σπεύδει να διευκρινίσει ο αρθρογράφος ο οποίος παράλληλα αναρωτιέται γιατί οι Έλληνες δεν κατεβαίνουν στους δρόμους εις ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα επώδυνα μέτρα που υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως στις αυξήσεις του ΦΠΑ και τις περικοπές των συντάξεων, τις αμφιλεγόμενες ιδιωτικοποιήσεις και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Στο άρθρο του αναφέρει ότι, οι Έλληνες πολίτες δεν είναι περίεργοι να μάθουν γιατί ο κ. Τσίπρας σπεύδει να συμφωνήσει με τους όρους που και ο ίδιος και οι συνάδελφοι του ήταν σθεναρά αντίθετοι πριν αναλάβουν την εξουσία. Προφανώς, η εξήγηση είναι ότι με όσα συνέβησαν τον Ιούλιο (το κλείσιμο των τραπεζών και την κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας) ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε πως «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».
Εντύπωση προκαλεί στον αρθρογράφο ότι παρά την πολιτική και την στάση του Αλέξη Τσίπρα παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής.
Ο αρθρογράφος στο τέλος αναφέρει ότι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Ευρωζώνη επέφερε ανακούφιση, αλλά για αν είναι ρεαλιστικά τα αποτελέσματα θα πρέπει να τις ακολουθήσει πίστα.
Πηγή:  enikonomia.gr