Ενα διαστημικό ουίσκι με λίγο πάγο, παρακαλώ!

Ξεκινούν πειράματα του δημοφιλούς ποτού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η εταιρεία που παράγει το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο ανακοίνωσε ότι θα στείλει άμεσα έξι δείγματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ώστε να μελετηθούν οι συνέπειες της μηδενικής βαρύτητας στην ωρίμανση του ουίσκι. Ανάμεσα στα δείγματα που θα σταλούν στον ISS βρίσκεται ένα single malt 21 ετών και ένα που μόλις απεστάχθη. Στόχος φυσικά η δημιουργία ενός νέου ακόμη καλύτερου ουίσκι.
Ιαπωνική πρωτοπορία
Τα δείγματα στέλνει η ιαπωνική εταιρεία Suntory που είναι η αρχαιότερη εταιρεία παραγωγής ουίσκι στην Ιαπωνία και υπεύθυνη για το ουίσκι Yamazaki που ανακηρύχθηκε πέρυσι ως το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο. Τα δείγματα θα σταλούν στον ISS στις 16 Αυγούστου και τα πειράματα θα διεξαχθούν στην ιαπωνική εργαστηριακή μονάδα Kibo του Σταθμού.
Το γιαπωνέζικο ουίσκι φτιάχνεται, όχι από ρύζι όπως το σάκε, αλλά με τον παραδοσιακό σκοτσέζικο τρόπο, χρησιμοποιώντας κριθάρι, νερό και μαγιά. Τα περισσότερα μάλιστα, γιαπωνέζικα ουίσκι έχουν πιο ελαφριά, πιο γλυκιά γεύση από εκείνη των αντίστοιχων της Σκοτίας, ενώ από την άλλη θυμίζουν περισσότερο τα ιρλανδέζικα.
Το γιαπωνέζικο ουίσκι είναι πιο εκλεπτυσμένο και βελούδινο στην υφή, από το πιο έντονο και βαρύ αποτέλεσμα που αφήνει το σκοτσέζικο ουίσκι στους ουρανίσκους . Η Ιαπωνία όμως, δεν ανακάλυψε τα τελευταία χρόνια το ουίσκι, απλά η Δύση άργησε να δώσει τη βάση και τη σημασία που αξίζει στην ιαπωνική παραγωγή. Η Απω Ανατολή ασχολείται με την απόσταξη εδώ και έναν αιώνα περίπου.

Το κορυφαίο ουίσκι στον κόσμο ίσως βρει σύντομα το διαστημικό αδερφάκι του.
tovima